Home ReviewsAlbum Reviews SOHNARR – Coral Dusk (PIAS)

SOHNARR – Coral Dusk (PIAS)

by Björn Comhaire

Stel, je bent een Belgische artiest, je bent toe aan herbronning en wilt er even tussenuit. Wat doe je dan? Breng je een paar weken door in een ashram of Tibetaans klooster ergens in de Ardennen? Ga je op retraite in een Karmelietenklooster? Of trek je naar het noorden, Mattias De Craene en Bieke Depoorter achterna? Wij zouden niet twijfelen en Patricia Vanneste (ja, die van Balthazar en Driftwood) blijkbaar ook niet.

Gewapend met twee violen, een microfoon, een laptop en midi-keyboard, een setje vers ondergoed en goed paar stapschoenen trok ze richting Zweden en Noorwegen. Weg van de drukte, terug naar de natuur en dus ook terug naar zichzelf. Vluchten in de stilte en kijken wat er dan gebeurt. Van alles blijkbaar, want zes weken later verscheen Vanneste opnieuw in onze contreien met een harde schijf vol muziek, een volle wasmand en heel veel goesting om alle opnames die ze te velde maakte te verwerken tot wat haar debuutalbum Coral Dusk zou worden.

Wat heeft dat nu allemaal opgeleverd, anderhalve maand solitude in Scandinavië? “Als ik er nu op terug kijk is die periode één van de mooiste in mijn leven tot nog toe”, aldus Vanneste en op zich is dat al meer dan genoeg. Maar er is dus ook de debuutplaat en die is er een om te koesteren. Met haar alter ego Sohnarr tekent Patricia Vanneste in een klein uur tijd, acht muzikale vergezichten waarin we veel ontzag horen voor de “stilte” (lees: het ontbreken van menselijk lawaai) en de brute schoonheid van de natuur.

De vooruitgeschoven singles The Mermaids Of Bergsjøn en Melomania gaven eigenlijk al een duidelijk beeld van wat we mochten verwachten: rust, bezinning, zacht kabbelende alfa-golven onder onze hersenpan en het behaaglijke gevoel dat alles goed komt. Dit soort muziek komt het best tot zijn recht in voldoende grote hoeveelheden wordt geconsumeerd en daarvoor heb je dus meer nodig dan een singletje, een volledig album bijvoorbeeld.

Dus zet je stoel voor een raam met zicht de buitenwereld, ontspan, staar wezenloos in de verte met een milde glimlach op de lippen en geniet onderwijl van Coral Dusk. Geloof ons, je zal er een (nog) beter mens van worden.

FACEBOOK / WEBSITE / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More