Home ReviewsAlbum Reviews SOCCER COMMITTEE – ♥ / Lamb (Morc)

SOCCER COMMITTEE – ♥ / Lamb (Morc)

by Patrick Bruneel

Uit je comfortzone zal je treden, alzo sprak Wim Morc, geboren Wim Lecluyse en al decennia labelbaas van het huis van vertrouwen Morc, een label dat graag buiten de gebruikelijke paden treedt en gewoon doet wat het wil doen. Een beetje zoals Wim Morc zelf dus.

Hij schotelt ons het ietwat vreemd getitelde ♥ / Lamb voor van Soccer Committee, de muzikale uitlaatklep voor Mariska Baars. Ze is met haar ingetogen maar intrigerende muziek inmiddels een vaste klant bij het label dat heel erg onder de indruk was van de 10inch Tell From The Grass die ze in 2021 maakte. Die plaat was een bevestiging van het eerder in eigen beheer uitgebrachte werk, waaronder twee albums in samenwerking met Machinefabriek.

Baars zet haar eigen stem helemaal op de voorgrond, met slechts minimale muzikale begeleiding. Waar veel zangeressen dan al snel door de mand zouden vallen, is haar puurheid eigenlijk al net zo bewonderenswaardig als bijvoorbeeld die van labelgenote Annelies Monseré.

De kracht en tegelijk de eenvoud van haar stem komt het best tot uiting in het meesterwerkje Imagining You In The Room. Ze zingt het stuk niet alleen grotendeels a capella, ze houdt het met heel spaarzame noten ook voor de minder avontuurlijke luisteraar de volle acht minuten boeiend.

Op het ietwat uit de band springende Aride Afar roept ze de hulp in van Wouter Van Veldhoven voor een extra laagje tapeloops wat het nummer een dwarser karakter meegeeft, waarmee ze aantoont niet alleen maar lieflijk uit de hoek te willen komen.

Minimalistische, ietwat folky ambient gestoeld op de menselijke stem die alleen maar een noot zingt als er een noot hoort te zijn, zonder franjes en meestal zonder veel opsmuk. Het zorgt voor een haast sacraal aandoende sfeer op dit vijf nummers tellende album. Ideaal voor een doordeweekse zomerdag.

BANDCAMP / FACEBOOK / MORC RECORDS

https://on.soundcloud.com/gzKv4

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More