Home ReviewsAlbum Reviews SHTEVIL – Thank You (Misfits Records/CDF Records)

SHTEVIL – Thank You (Misfits Records/CDF Records)

by Bart Verlent

Drie jaar geleden debuteerde SHTEVIL met het album Stung. Om de één of andere reden werd de mix van classic rock en soul van Steven Vergauwen heel hard gesmaakt in Italië en Zwitserland maar in eigen land gebeurde er weinig. Behalve dat de single On Fire werd gebruikt voor het televisie programma Make Belgium Great Again. Wel raar, omdat dit Mechelse trio zoveel vuur in hun songs steekt dat ze zelfs als voorprogramma van de Amerikaanse Vintage Trouble de hoofdact gewoon naar huis speelden in De Casino in Sint-Niklaas. Het is dus hoog tijd dat SHTEVIL in eigen land de aandacht krijgt die ze verdienen.

(c) SHTEVIL

Misschien lukt het wel met deze nieuwe ep. Het is een heel persoonlijke ep geworden. Daarom werd, buiten de drums en bas, ook alles bij Vergauwen thuis opgenomen. Hij nam zelfs de mix en het artwork voor zijn rekening. Alle nummers op deze ep gaan over de obstakels die hij overwonnen heeft in de voorbije drie jaar. Veel up’s en downs, maar hij heeft geleerd om dankbaar te zijn voor beide, vandaar de titel Thank You.

De ep opent met de single Who I Am (Thank You) waar we al van wisten dat het een bom is die verschillende ontploffingen teweegbrengt. Dat geldt ook voor het stevige Stink, zoveel energie en kracht in één nummer, enorm indrukwekkend. Ook fijn dat de backings toch dat soul gevoel in het nummer brengen. Drive It Like You Stole It heeft een vrij stevige intro, tijdens de strofe wordt wat gas teruggenomen maar na het refrein duwt het trio dubbel zo hard op die gas. Nergens gaan ze echter uit de bocht. Zeker niet, ze brengen pure onversneden rock-‘n-roll zoals het moet zijn

Anyone Still Listening? begint met een basdrum en een overstuurde bas als intro, dan valt de bas weg en legt Steven er een roots slidegitaar op, in het refrein komt alles terug samen en dan krijgen we iets heel dansbaars. Daar komt Shtevil heel verrassend uit de hoek. Net als afsluiter It’s All Been Done Before dat tegenover de andere nummers het meest proper klinkt. Het nummer is gebouwd op een groovende basriff maar het refrein klinkt wel heel gepolijst zodat het de rest wat naar beneden haalt. Voor de radio zal deze song het meest toegankelijk zijn, ook al heeft het einde van het nummer nog een knaller van een outro.

Zoals verwacht heeft SHTEVIL een indrukwekkende ep afgeleverd. Dit trio mag dan wel zijn inspiratie halen uit classic rockhelden zoals Led Zeppelin maar zij gaan nog een stap verder door dat soul gevoel in hun nummers te injecteren. OK The Black Crowes deden dit ook al, maar SHTEVIL kan toch heftiger uit de hoek komen, zeker als je deze ep beluistert.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More