Home ReviewsAlbum Reviews RÖT STEWART – 3 Tattoos & A Road Tax Bill (Pang Pang/Clear Spot)

RÖT STEWART – 3 Tattoos & A Road Tax Bill (Pang Pang/Clear Spot)

by Patrick Bruneel

Spelen in bandjes maar het is nooit helemaal je dat. Soms loopt het, soms wat minder maar het centje valt nooit helemaal en de akkefietjes die erbij komen zijn er soms te veel aan. En soms, puur per toeval of per ander ongeluk, ontmoeten een paar van deze verloren zielen elkaar en hop! Alles loopt perfect, het stel amuseert zich röt en het spel zit op de wagen.

Het overkwam gitarist Yannick, bassist Maxim, drummer Clint en zanger Pieter, allemaal Röt’s uiteraard. Sinds ze een paar jaar geleden met de band begonnen, volgde er al een splitsingle met het net zo Kortrijkse Freddie & The Vangrails en was er al eens een sporadische democassette. Het bleef echter allemaal een beetje ondergronds en obscuur, al werden de optredens almaar talrijker en speelde de band telkens weer de boel plat.

Snel uiteraard, een kwartiertje of zo moet genoeg zijn. Gebald en kort spelen, alle energie op een hoop en zorgen dat band en publiek zich niet verveelt. Tijd voor een album dus, al heeft ook dat weer wat voeten in de aarde. Die vermaledijde Duitsers die het vinyl horen te persen hebben namelijk ietwat last van uitstelgedrag.

De officiële releasedatum is 7 juli, voor het fysieke ding dan, want digitaal is de plaat al overal op te snorren. Een beetje jammer, gezien de plaat dus ook niet door het publiek kan worden aangeschaft op hun concerten, zeker gezien Röt Stewart op de releasedatum de support mocht doen van het legendarische Napalm Death.

Niet getreurd echter. Op een dag komt de Goelie van Pang Pang met het heuglijke nieuws dat de kortspeler er eindelijk is. Een kortspeler inderdaad. Waarom een plaat langer laten duren dan een show,? Dat zou er pas over zijn!

Veertien nummers staan er op de schijf, waarvan iedereen al de vooruitgeschoven single P.M.A. , die welgeteld dertien seconden telt, uit het hoofd zou moeten kennen. Uiteraard ontbreekt het lijflied van de Kortrijske Pit’s niet. Fuck That Weak Shit werd ooit boven de kribbe vol baby’s met oorschade gehouden door The Jesus Disease. Doordat niemand nog de tekst kent gooien de Röt’s er gewoon een heel stel extra fuck’s aan toe, zoals het hoort en om te zorgen dat iedereen die al dan niet wil kan meebrullen.

Staan er zwakke nummers tussen? Neen, ze zijn namelijk al voorbij alvorens iemand zich die vraag kan stellen. Vertelden we al dat ze grote fan zijnvan Dead Kennedys en Black Flag? Dat ze graag met schoen gooien en geen rijst willen?

En ja, als het kan, Play Faster.

De kortspeler van het decennium. Punt. Mumble. Haha, ’t is allemaal om lol te trappen. Al haten ze alle vier trappen.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More