Home Live NIELS ORENS + DR. LEKTROLUV Sint-Niklaas, Great Gigs In The Park (04/07/2024)

NIELS ORENS + DR. LEKTROLUV Sint-Niklaas, Great Gigs In The Park (04/07/2024)

by Luminous Dash

Tekst: Erik Van Damme

Dr. Lektroluv, artiestennaam van Stefaan Vandenberghe, een Belgische diskjockey en muziekproducer. Hij is reeds vanaf de jaren tachtig actief maar werd pas echt bekend toen hij transformeerde naar Dr. Lektroluv. De man is ondertussen uitgegroeid tot een waar fenomeen, zijn imposante uitstraling gecombineerd met groen masker en dito handen hebben iets futuristisch. Bovendien weet hij zijn sets zodanig in te kleuren, dat het wel lijkt alsof hij niet van deze aarde komt maar van een onbekende planeet. Onaards en kleurrijk zou ook zijn optreden op Great Gigs In the Park worden op donderdagavond.


© Dr. Lektroluv

Voordien mocht Niels Orens, voor een nog sterk uitgedund park tonen wat voor een klankenvirtuoos hij wel is. “Zijn composities zijn een kleurenpalet van emotie”, staat in de biografie en die stelling blijkt te kloppen. Orens combineert echter niet alleen uiteenlopende emoties maar ook verschillende muziekstijlen. Al zijn het vooral die adembenemende , oorstrelende naar ambient ruikende klankentapijtjes die ons het meest konden bekoren.

Heel bedwelmend hypnotiseerde hij ons drie kwartier lang, en liet ons vertoeven in de mooiste oorden. De geestverruimende set verdiende meer publiek, want werd mooi aangevuld met passende beelden om het plaatje compleet te maken. Met een combinatie van opzwepende beats en verdovende klanken, deed hij ons dan ook lekker zweven over de heide…
In het oog te houden binnen de scene deze Niels Orens, zoveel is duidelijk.

Tussen de twee optredens door kregen we nog een aanstekelijke setje, met vaak gekende songs voorgeschoteld. De perfecte opwarmer voor Dr. Lektroluv die direct alle registers opentrok. Soms opzwepend, dan weer interessante bochten nemend, ging hij zeer uitgekiend en vooral gevarieerd te werk. Uiteenlopende spanningsvelden werden gecreëerd. De visuele effecten op de achtergrond bleken binnen die context een grote meerwaarde. De wat smerige  aanvoelende tracks, pakkende subtiele klanken, knetterende beats tot verpletterende soundscapes volgden elkaar in een razendsnel tempo op en lieten dan ook een man zien en horen die van enorm veel markten thuis is.

Soms voelden we ook een zeker dreiging ontstaan, of eerder een donkere somberheid over ons neerdalen om daarna over te stappen op een lichtvoetige aanpak die je dat licht aan het einde van de tunnel liet zien en horen. Pompende beats zorgden er op hun beurt voor dat je geen seconde stil kunt staan. Telkens was er maar één ding dat je kon doen, dansen, dansen en dansen… Na circa een uur en een half was het al voorbij, maar we konden eigenlijk nog uren doorgaan. Door op deze wijze te werk te gaan  wordt een artiest als Dr. Lektroluv binnen de scene ook zo op handen gedragen. Het zorgde er op Great Gigs in the Park in elk geval voor we ons geen seconde verveelden.

We zagen Dr. Lektroluv ooit op Pukkelpop de tent compleet opblazen in de late uurtjes, in een goed gevulde De Casino (Kiosk) zorgde hij tijdens het vallen van de avond voor een bijzonder kleurrijk en veelzijdig dansfeestje .

Niels Orens: Facebook Instagram
Dr. Lektroluv: FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More