Home ReviewsAlbum Reviews QUAILS – Interact (Banjar Records)

QUAILS – Interact (Banjar Records)

by Bootsie Butsenzeller

Een bariton gitaar en een drumkit, meer heeft het Gents/Tieltse duo Quails niet nodig om als een bulldozer alles met de grond gelijk te maken. Dat deden ze in 2016 al op hun debuut Mechanical Principles en nu zijn ze terug met het straffe Interact.

Strakke metal riffs van Jaan Claeys, waarop Stephan Spriet z’n al even strak overdonderend drumwerk botviert in uitgekiende mathematische structuren. Maar het is niet al spierballengerol wat de klok slaat. De riffs herbergen vaak melancholische boventonen en ook dynamisch worden we op variatie en inventiviteit getrakteerd. Voor headbangers met een teer zieltje dus, die zowel Fantômas als Mogwai, Wipers en Victims Family in de platenkast hebben staan. Bovendien ontpopt Arjan Bogaert zich als het derde groepslid door de uitermate puike opnames, productie en mastering vol finesse. Helaas voorlopig enkel digitaal te downloaden.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More