Home ReviewsAlbum Reviews PROYECTO SECRETO – Alto (Zephyrus Records)

PROYECTO SECRETO – Alto (Zephyrus Records)

by Bootsie Butsenzeller

Het was weer even geleden dat we nog iets van deze ska-veteranen vernamen. Na hun Bruce Lee Is Back uit 2003, kregen we nog een 7inch single Jamaica 69/Olvida Todo in de handen gedrukt en toen werd het stil.

Maar wie stond daar vorig jaar te schitteren op De Gentse Feesten , met de gaststemmen van Lien ‘Lady Linn’ De Greef en Paolo Marquez ? Juist ja ! Proyecto is back, Bruce Lee nog niet.

Een gloednieuw album dus, dat net op tijd komt voor de ontluikende lente. Met z’n zwoele zonnige ritmes en heerlijk strakke blazers verjagen ze met gemak de donkerste corona-wolken.

Vooral instrumentale ska en reggae als basis maar uiterst smaakvol en gedoseerd bijgekruid met snuifjes latin, twangende surf gitaren en verdomd groovy funky orgeltjes. Jamaica 69 is overigens ook op het album terug te vinden en op single Guilty krijgen ze vocale en saxuele versterking van Slackers legendes Vic Ruggiero en David Hillyard. De laatste was ook de producer van dienst.

Het enige waar wij ze van willen en kunnen beschuldigen is dan ook het toveren van een smile van jewelste op ons gelaat en daar staat vooralsnog geen gevangenisstraf op. Het lange wachten loont dus ruimschoots , waarvoor onze welgemeende dank.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More