Home Belgisch RAVEYARDS – To Slow (Eigen Beheer)

RAVEYARDS – To Slow (Eigen Beheer)

by Pieter Walcarius

Raveyards is zo’n band die live de grond onder je voeten vandaan speelt. Nu ja, “band” is misschien niet de juiste benaming. Laat het ons eerder houden op een elektronica collectief dat verrassende visuals en lichteffecten niet schuwt. Muzikale duizendpoten zijn het, Francois De Meyer (KEYM), Brent Vanneste (BRENNT, Stake) en Joris Casier (Stake). In februari was er al de single Pressure en nu komen ze op de proppen met To Slow.

To Slow is het nummer waarmee Raveyards hun set vorig jaar openden op Ghost 2019 festival in Gent. Volgens Francois een luisternummer dat de home sitting periode wat moet verzachten. Inderdaad, het is een rustiger nummer dan dat we gewend zijn van de heren.

Een buitenbeentje dan? Niet helemaal want het doet ons wat denken aan de Raveyards die we kennen van de periode vóór 2019. Mooie opbouw, trage en diepe songs die gekenmerkt worden door elektronische melodieën en climaxen.

To Slow heeft een subtiele beat met repetitieve vocals. Het nummer zal uiteindelijk niet op het nieuwe album belanden maar in deze periode willen ze af en toe aan oorverwennerij doen en dit is er eentje waar je in alle rust mee kan ontwaken. Deze song bewijst nog maar eens dat de heren graag jongleren met alle elektronische stijlen. Ze beloven meer van deze buitenbeentjes te droppen deze zomer.

In de videoclip zien we terug een staaltje van hun uitstekende visuals. De oude piano komt terug tot leven dankzij de rookbommen die de mysterieuze track begeleiden. Een videoclip die ook een livespektakel was aangezien de buren konden meegenieten, weliswaar zonder het nummer te horen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More