Home ReviewsAlbum Reviews PAUWEL – Dear (Unday Records)

PAUWEL – Dear (Unday Records)

by Luminous Dash

Tekst: Davy Vercaigne

Pauwel (Pauwel De Meyer) brengt zijn debuutalbum Dear uit via Unday Records.
Wat meteen opvalt is het kenmerkende stemgeluid van de prille dertiger. Dear is een album vol liederen over verlies in al zijn/haar facetten. Niet zo lang geleden overleed zijn moeder na een slepende ziekte. Dear beschrijft dan ook Meyers rouwproces en de tegenstrijdigheden die ermee gepaard gaan. Het nummer is een ode aan een geliefde.

Op Dear breidt Pauwel zijn muzikale universum aanzienlijk uit, zonder zijn karakteristieke melancholie en kenmerkende stem te verliezen. Met de hulp van muzikanten Sander Smeets, Koen De Gendt en David Broeders – zijn nieuwe backing band – werden de ruwe folk-diamanten bijgeschaafd tot volwassen songs. De prachtige stem van Catherine Smet (bekend van Bluai) fungeert als een troostende echo op een handvol nummers. Bert Vliegen (Whispering Sons, Sophia) producete de plaat.

Wat opvalt is de fijne mix van countryrockers in de nummers Deer en het weergaloze Sister en de bezwerende folksongs Bones en Mother. Onze favoriet is Lazy, dat doet denken aan duistere geesten als Syd Barrett en Nick Drake, het is het meest spacey nummer van het album.

De plaat sluit af met Mother, het nummer raakt ontzettend diep (we hadden moeite om onze tranen te bedwingen).

Pauwel pakt uit met een ijzersterk debuut! Een plaat om te koesteren.

Je kan Pauwel live aan het werk zien op volgende data:

11/04 – Trix, Antwerpen (support Mooneye)
23/04 – Gebroed, Menen
26/04 – Minard, Gent
07/05 – Little Waves, Genk
13/05 – Cactus, Brugge
23/05 – Het Depot, Leuven

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More