Home ReviewsAlbum Reviews BONZO – Modest Life Advice (UhmYeaShure Records)

BONZO – Modest Life Advice (UhmYeaShure Records)

by Bart Verlent

Terwijl de lente in het land is en we allemaal verlangen naar de zon, krijgen we het tweede album van van de luchtige gitaarpopband Bonzo. Alhoewel, “luchtig” is deze keer niet het juiste woord. Op Modest Life Advice adviseren de vier prille dertigers van Bonzo hoe een 20-jarige zich het best door het leven worstelt. Ook al beseffen ze zelf dat je als dertigjarig ook nog wat kan leren, vandaar dus deze titel.

© Bonzo

De basis van dit album zijn maar liefst 250 demo’s van de productieve frontam/singer-songwriter Thijs Boyen. Over de luchtige gitaarriedels heeft Boyen het over vervreemding, vertrouwen en het gevoel van vastzitten. Terwijl op het debuut Always Holidays de band nog met één been in de adolescentie staat, zetten ze met Modest Life Advice een stap in de volwassenheid.

Dat doet de band met tien aanstekelijke songs waar we het etiket “vrolijke lo-fi indiepop” op kleven, ook al zijn de teksten niet echt vrolijk. We krijgen het idee dat de kerels door het leven dansen op een roze wolk en ze daar de soundtrack bij geschreven hebben. Dat gevoel kregen we al bij het debuutalbum en trekken ze nu door naar het nieuwe album.

Blijkbaar kan Boyen alleen maar aanstekelijke songs maken waar wij instant vrolijk van worden.

Het nieuwe album is er trouwens muzikaal stevig op vooruit gegaan. We horen bredere arrangementen die de songs nog meer kleur geven. Dat is niet verwonderlijk want Boyen blikte het vorige album alleen in, terwijl dit echt meer een “band album” is.

Bonzo schreef met deze Modest Life Advice de perfecte soundtrack voor een zonnige dag. Het album is alvast een flinke stap voorwaarts voor Boyen en co, het staat vol overtuigende slackerpop.

Je kan Bonzo aan het werk zien op:

12/04 – Afsnis Bij St. Jacobs, Gent
20/04 – Cafee Cabron, Antwerpen
21/04 – WERF, Hasselt

FACEBOOK/BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More