Home ReviewsAlbum Reviews META PETA – Haven (Eigen Beheer)

META PETA – Haven (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

Plaatdebuut van het Gentse duo Verbeke-Hooijmans dat zich op en naast het podium met Meta Peta laat aanspreken. Vorig jaar nog ondermeer te gast in Muziekcentrum Kinky Star (Gent) als support voor True Champions Ride On Speed. Net als de Champions bedient ook Meta Peta zich van mathrock om het muzikale ei te leggen. Instrumentele mathrock van redelijk verpletterende orde. Versta: weinig gekunsteld, hard, ruw en rauw.

© Meta Peta

Een drumstel en een bas volstaan ruimschoots om het groepsgeluid vorm te geven. ‘For the time being’ want de band is al even op zoek naar een eigenwijze vocalist(e). Om de naar eigen zeggen “belachelijk gecompliceerde instrumentale drum-‘n-bass” te voorzien van een extra dimensie.

Ondanks of dankzij de zelf opgelegde beperkingen slaagt het luidruchtige duo er feilloos in om catchy dingen uit de hoge hoed te toveren op debuutplaat Haven. Zoals Kolossalt, de single die het album eind vorig jaar voorafging, en het onheilspellend klinkende Noir. Het daverende debuut, uitgegeven in eigen beheer, is te beluisteren/bezien via Bandcamp en YouTube.

Facebook Instagram


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More