Home ReviewsAlbum Reviews MARCO LUCCHI & HENRIK MEIERKORD – Suggestiva (Ambientologist)

MARCO LUCCHI & HENRIK MEIERKORD – Suggestiva (Ambientologist)

by Patsker Omaer Beguin

Marco Lucchi en Henrik Meierkord zijn al jaren samen creatief bezig met het produceren van geluidsexperimenten. Ze zijn ook beiden lid van het Zero Pulse Derivation project dat bestaat uit verschillende Europese elektronische muzikanten en artiesten. Naast hun samenwerkingen zijn Lucchi en Meierkord ook nog eens solo zéér actief met een waanzinnige cataloog aan (meestal) digitale uitgaven die op hun Bandcamp pagina’s te vinden zijn.

Op Suggestiva worden de elektronische pulsen en zachte soundscapes van Lucchi terug verweven met het ingetogen cellospel van de Zweed Meierkord. We krijgen hier een sfeervol ambientabum dat zich als een volwaardige ontsnappingscapsule aanbied. De droomachtige composities gidsen de luisteraar naar psychedelisch geïnspireerde oorden waar de gedachten ontbonden worden in emotioneel getinte fragmenten. De meeste nummers klokken boven de vijftien minuten af zonder echter in de verveling af te dwalen.

Lucchi en Meierkord bestuiven elkaar in de ruimste zin van het woord. Hun nederigheid stolt in prachtige en raadselachtige klankpatronen die het begrip ‘tijd’ wegtoveren. De ontvanger van deze verkennende klanklandschappen krijgt een bedwelmende rust en alle vrijheid om zijn denkpatronen en verbeeldingen te gaan verkennen. Meierkord voorziet de soundscapes van melancholisch prikkelingen waardoor er een licht spanningsveld ontstaat dat elk mogelijk monotoon moment dempt. Suggestiva is een mooi, bescheiden en beklijvend diep luisteralbum geworden dat flirt met de menselijke geest in een sprookjesachtige traagheidscocon.

Marco Lucchi Bandcamp / Facebook

Henrik Meierkord Bandcamp / Facebook

Ambientologist Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More