Home Belgisch Nieuwe ontdekkingen in Luminous Belge.

Nieuwe ontdekkingen in Luminous Belge.

by SANDRA REGENT

Ook de voorbije week hoorden we weer veel moois in het muzikale landschap van eigen bodem.

We vliegen er letterlijk in met de onweerstaanbare garagerock van Stovepipe in Born To Jive. De heren hebben “so much love to give” en demonstreren dit met knallende drums, scheurende gitaren, rauwe vocals en een flinke portie energie. Check zeker ook eens de swingende videoclip. Roeland Verhaegen, Jan Peeters, Rene Hermkens en Butsenzeller hebben nog meer opnames klaar die ze kortelings de wereld insturen. In het oog en oor houden dus!

We blijven in het genre met Tien Ton Vuist en hun oorwurm T.I.N.A.S.S. oftewel This Is Not A Surf Song. Een dynamische drummer en een zanger/gitarist en een aanstekelijke meezinger van jewelste. Meer moet dat soms niet zijn om een stevig feestje te bouwen.

Bekomen van dit rock-’n-roll-geweld doen we met de dromerige indiepop/americana (of was het nu Belgicana?) in Teenage Love van het Gentse Vito die een onvergetelijke jeugdliefde bezingen. Weelderig gitaarspel op een getemperd bossaritme, dwingende drums en de innemende stem van frontman Vito Dhaenens serveren de betere Belpop. Voor fans van The War on Drugs, Kurt Vile of Kevin Morby.

Ook mooie luistermuziek maar met een iets ernstigere boodschap is All In Good Time. Warme jazzfusion met een knappe stukje trompet begeleidt door de mooie, pure stem van zangeres Ingrid Weetjens aka Juno. Destination Unknown de debuut-ep, naar eigen zeggen met eclectische indiepop, wordt einde van deze maand gereleaset.  Met deze veelbelovende eerste single wil de zangeres aankaarten dat we in onze maatschappij tegenwoordig al te veel met onszelf bezig zijn maar dat er nog hoop is. Fijn om te horen!

Afsluiten doen we deze week met het Aalsterse powertrio VVYNN. Hun laatste single Exhale demonstreert nog maar eens het unieke geluid van deze band. Weemoed en emotionele beroering verpakt in rauwe, intense vocals en scherpe, indringende gitaarklanken. Dit gaat door merg en been. We want more, jij ongetwijfeld ook na het beluisteren van dit pareltje.

Veel luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More