Home ReviewsLuminous Fresh LUMINOUS FRESH : THE WRS

LUMINOUS FRESH : THE WRS

by Luminous Dash

Nacho Santamaria Di Pietro, Jaime Sala en Benjamin Podziukas, zeg nu zelf: wat een geweldige namen om mee in een band te spelen. Deze heren zijn The WRS, languit The Wires, afkomstig uit Charleroi. Sympathieke gasten die garage/psychedelische rock brengen en hoe! Vlammende gitaarsolo’s vermengd met synthgeluiden, knallende drums en lekkere baslijnen.

© Photographie Vandercam

Ze hebben vorige jaar hun concert in Rockerill live opgenomen en die opname is integraal te beluisteren op bandcamp.  Zeven snedige nummers die laten horen dat deze band iets in zijn mars heeft. Songs als Nobody Is Perfect But You! en Magic Powder, zijn beide krachtige nummers die ons doen denken aan Wooden Ships of Thee Oh Sees. Nacho tovert hier en daar een gitaarsolo te voorschijn waar menig muzikanten het schaamrood op de wangen zou krijgen. When I Close My Eyes I See Your Mind heeft oriëntaalse invloeden en brengt de song op het einde tot een ware ontploffing. Wat een klepper van een schijf.

(c) the wrs

WRS slaagt erin om je mee te nemen op een muzikale trip gespijsd met de nodige gitaar riedels en een verscheidenheid aan ritmes. Ook de cover Mama Keep Your Big Mouth Shut van The Night Beats staat niet mis op deze opname. Het zou ons niet verwonderen mocht de band binnenkort uitpakken met hun eerste plaat.

Wij vinden het alvast een aangename ontdekking uit Charleroi. Wat een creatieve muziekscene hebben ze daar. Mocht je toevallig op vrijdag 8 mei in Parijs zijn of op 16 mei in Vol Pension in Gent, ze spelen samen met Baby Jesus en The Mogs in Supersonic. Zeker eens gaan luisteren, voor ons mag het ook wat dichter bij huis zijn in Luik of Namen bijvoorbeeld. Of in Gent op 16 mei in Vol Pension. 

Pieter Walcarius

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More