Home Belgisch BELTOON : KYEM

BELTOON : KYEM

by Björn Comhaire

Al meer dan 20 jaar is François De Meyer actief lid van de muziekindustrie. Hij kwam in die periode aan de bak als muzikant, producer en songwriter in verscheidene genres gaande van hiphop over disco en techno tot stonerrock, en bouwde een stevige reputatie op bij de incrowd. Hij was participerend lid van Vive La Fête en Disko Drunkards, bezieler van Raveyards, Soapstarter en Villa en mede oprichter van het Ghost festival in Gent.

En nu is er KYEM. Ja, dat was inderdaad ook de titel van de ep uit 2016 van De Meyers Raveyards, maar nu dus “de éénmansband” al kwam Tim De Gieter ook om de hoek piepen tijdens de productie.

Nieuwe single When It Stops drijft op de donkere tonen van aanzwellende synths die het nummer als snel op elkaar volgende golven voortstuwen. We horen er de donkere dreiging in die we ook bij Fär en Raveyards erg wisten te appreciëren. De hoge stem van De Meyer zweeft Warhola-gewijs boven het synthgeweld en de industriële drums en vraagt zich af “How did we get here?”

Dat we wel meer raakpunten horen met het (live) geluid van Warhola moge duidelijk zijn, al klinkt KYEM net dat tikkeltje donkerder. Hitpotentieel genoeg dus, nu nog de jongens en meisjes van de radio zover krijgen dat ze het nummer ook effectief wat airplay gunnen.

Na Blue Cat is When It Stops de tweede single uit het debuutalbum Born In June dat op 22 mei verschijnt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More