Home Belgisch DEN ANARCHIST – De Kracht Van De Geest.

DEN ANARCHIST – De Kracht Van De Geest.

by Wout Meganck


Uit Antwerpen komt Den Anarchist. Het is een hiphop collectief (?) dat zijn verontwaardiging uitroept over de maatschappij waarin we leven. Op hun logo staat te lezen “Geen bazen, geen slaven”. We vonden het nummer De kracht van de Geest op Vibe. Geen info, geen bio , geen foto… alleen dat logo en dat ene nummer, het lijkt wel een statement op zich alsof de mannen een dikke middelvinger tonen aan alles en iedereen.

De beats zijn goedgekozen en de teksten zijn to-the-point: “Hoe gaan we we de mensen kunnen blijven amuseren, hoe gaan we ze weghalen van da leven vol plezier”. De teksten gaan over klasse-verschillen maar ook hoe over het centrum van de wereld (Antwerpen) kan afgescheiden worden van de rest.

Heel leuk gedaan zijn de geluidsfragmenten van de vrt (?) over de Bilderbergconferentie waar allerlei ‘belangrijke’ mensen brainstormen over wereldthema’s maar waarvan de uitkomst nooit publiek gemaakt werd.

Benieuwd of er nog andere stukjes zijn -we hopen alvast van wel.

Profiel Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More