Home Belgisch THINK OF ONE – Trap Het Af.

THINK OF ONE – Trap Het Af.

by Bootsie Butsenzeller

Genoemd naar een onsterfelijke track van jazzlegende Thelonious Monk, maar hier betreft het een band die verrees in het Antwerpse krakersmilieu, net zoals collega’s Traktor.

Ze debuteerden in ’97 met het behoorlijk experimentele en jazzy Juggernaut album. Maar al gauw gingen ze in de clinch met Marokkaanse muzikanten om hun eigen stijl te verweven met traditionele gnawa onder de noemer Marrakech Emballages Ensemble. Dat resulteerde in drie albums onder die banier.

In 2007 riepen ze hun Marokkaanse vrienden opnieuw samen voor het album Camping Shaâbi. Verder werkten ze ook nog samen met de Braziliaanse zangeres Dona Cila Do Coco op de cd’s Chuva Em Pô en Tráfico.

Maar omdat door het Marrakech-pakt de haat en onverdraagzaamheid weer hoogtij lijken te vieren, mogen we u graag deze ironisch getitelde Trap Het Af uit Marrakech Emballages Ensemble 2 voorschotelen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More