Home ReviewsAlbum Reviews LISETTE – The Week 2 (Gazer Tapes)

LISETTE – The Week 2 (Gazer Tapes)

by Jos Buersens

De constanten in onze wereld zijn momenteel ver zoek. Mensen genoeg die naar eigen zeggen de universele waarheid prediken maar naar wie moeten we nu luisteren. Voor ons is het alvast duidelijk. Luister naar Lisette!

Poppie, dromerig, soulful en zwoel zijn voor ons de adjectieven die centraal staan in deze ep. Zes nummers lang probeert Lisette ons te overtuigen van hun kunnen. Na een eerste luisterbeurt waren we er al snel uit dat het voor ons gerust twaalf nummers mochten zijn.

(c) Lisette

Nu Lisette Week 2 uitgebracht heeft, rijst ongetwijfeld de vraag waar ze met Week 1 gebleven zijn. Vrees niet, Week 1 werd in 2018 al de wereld ingestuurd. Zij het onder de vorige bandnaam: Simon And The Stoners.

Simon, is de eerste track van de ep en meteen worden we tegemoet gekomen door het warme gitaargeluid dat ons zo van deze release doet houden. Een rustige, zeemzoete opener die ons naar meer doet verlangen. De perfecte soundtrack van een zwoele zomeravond!

Op What Is Coming For You, wordt het tempo iets hoger gelegd dan bij zijn voorganger en krijgen we een iets conventionelere songstructuur te horen. Ook hier regeert opnieuw het warme geluid. Simon Vanweereld laat ons met een paar uithalen mee genieten van zijn zangbereik en ook de toevoeging van blazers zorgt voor een mooie aanvulling op deze track.  

Go On zet dezelfde lijn verder als zijn voorganger en dat bedoelen we allerminst negatief. Wanneer we het nummer horen, moeten we om één of andere reden onmiddellijk aan wijlen Charles Bradley denken. De warmte die uit de drie platen van voorgenoemde “screaming eagle of soul” werd voortgebracht, horen we ook in Go On. De zwoele bluesy solo op het einde van het nummer is voor ons de kers op de spreekwoordelijke taart.

Somehow is voor ons het hoogtepunt van de plaat. De melancholische blazers in het begin van het nummer, de soul die we in de stem van Simon horen, de subtiele gitaarlicks. Prachtig, zonder meer!!

Somehow uit The Week 2
Director, editor, full crew: Bastiaan Lochs

Een elektronische start en een subtiel baslijntje. Je luistert nu naar With You. Hoewel er instrumentaal een duidelijk verschil is met de drie voorgangers, horen we toch opnieuw bekende elementen die ons ervan verzekeren dat we nog steeds naar Week 2 aan het luisteren zijn. Die overdubs op de zang, heerlijk!

And The Stoners, samen met Simon overduidelijk een allusie op de vorige groepsnaam, is het laatste nummer van de ep. Lisette kiest hier, net zoals bij Simon, niet voor een conventionele songstructuur, waardoor de twee nummers elkaar perfect aanvullen. De warme slaggitaar en licks zorgen voor een sterk einde van deze ep. De cirkel is rond!

Week 2 werd gereleaset op het Turnhoutse label Gazer Tapes. Label bezieler Dries Hermans heeft in het verleden al meermaals laten zien dat hij oog voor kwaliteit heeft en ook bij deze ep is dat niet anders. Weet dat er maar 50 exemplaren van deze cassettes voorzien zijn en dat de verkoop zeer hard gaat. Snel bestellen, is dus de boodschap.

Mocht de prachtige muziek trouwens nog niet genoeg zijn dan is er ook nog de schitterende geborduurde coverfoto.

What is coming for you? Lisette is coming for you!

Jos Buersens

https://www.facebook.com/lisetteband/

https://gazertapes.bandcamp.com/album/the-week-2

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More