Home ReviewsAlbum Reviews KYLIE MINOGUE – DISCO: Guest List Edition (BMG Records)

KYLIE MINOGUE – DISCO: Guest List Edition (BMG Records)

by Hans Vermeulen

Kylie Minogue had een herfstige productieve bui. Een maand geleden kwam DISCO: Guest List Edition uit, en een paar dagen geleden voegde ze daar DISCO Extended Remixes Edition aan toe. Nuja, artistiek productief durven we dit niet noemen want ze borduurt in beide thema’s gewoon verder op de parel die een jaar geleden het coronadaglicht zag: DISCO, of wat had je gedacht?  De 12 edelstenen (en bij uitbreiding 16 voor wie toen opteerde voor DISCO Deluxe) hebben we uitvoerig bejubeld.

De zonet uitgebrachte Extended Remixes hebben een vrij laag bestaansrecht en voegen noch artworkgewijs noch songmatig iets toe en de relevantie ontgaat ons bovendien volledig, een maand na de driedelige gastenlijsteditie. Even de focus leggen dus op het verschil tussen de Guest List Edition en de originele plaat. Het woordje ‘guest’ heeft betrekking op een verregaande samenwerking met een paar iconische en minder iconische namen uit de popwereld. Zo is er A Second To Midnight, een collaboratie met de extreem op de zenuwen werkende Years & Years. Het nummer klinkt zoals verwacht maar mist elke vorm van Kylie-urgentie. Zoutloos en dus totaal overbodig. De andere twee nieuwe songs zijn gelukkig wel een pak interessanter.

De samenwerking met Jessie Ware, het spitante discofuifnummer Kiss Of Life (check ook de leuke videoclip), geeft wel vonken en zwiert ons met gemak terug naar het tijdperk van de olifantenbroekspijpen. Ook de warme stem van legende Gloria ‘I Will Survive’ Gaynor, 78 jaar ondertussen, zorgt voor fraaie afwisseling op het mooie Can’t Stop Writing Songs About You. Deze verzamelaar wordt aangeboden in diverse formaten. De Deluxe Limited bevat 3 cd’s, 1 dvd en een blu-ray set met de livestream van het online Infinite Disco optreden dat ze vorig jaar gaf.

De ‘gewone’ dubbel-cd versie van deze verzamelaar levert de gewone plaat als cd1 op, en op cd2 vinden jullie dan de 4 songs van de deluxe-versie van Disco,  de hierboven beschreven nieuwe songs en 7 remixes waaronder de ook reeds vorig jaar uitgebrachte samenwerking met Dua Lipa op het nummer Real Groove. Volgen jullie nog? Nee? Ik vreesde al voor de zaak.

We maken het dan maar iets overzichtelijker door de songs van cd2 op te lijsten die dus volgen op de 16 krakers van cd1:

     * A Second To Midnight – Kylie and Years & Years
     * Kiss Of Life – Kylie and Jessie Ware
     * Can’t Stop Writing Songs About You – Kylie and Gloria Gaynor
     * Real Groove – Kylie and Dua Lipa (Studio 2054 Remix)
     * Say Something (Basement Jaxx Remix)
     * Say Something (F9 Club Remix)
     * Say Something (Syn Cole Extended Mix)
     * Magic (Purple Disco Machine Extended Mix)
     * Real Groove – Kylie and Dua Lipa (Studio 2054 Initial Talk Remix)
     * Dance Floor Darling (Linslee’s Electric Slide Remix)

Het gevoel ‘overdaad schaadt’, heerst wel degelijk want zelfs de meest rabiate fans gaan niet overstag om deze driedubbelaar of dubbelaar al naargelang de versie binnen te halen. Of toch? De prijs is behoorlijk democratisch te noemen als we eerlijk zijn. Wie vorig jaar de pijnlijke blunder beging de originele deluxe versie van Disco niét aan te schaffen krijgt hier natuurlijk wel een uitgelezen herkansing. Het artwork is des Kylies en dus iets met duimen en vingers en likken. Dus toch nog een ultieme kerstboomtip. Disco bells all the way! Strike a pose and let’s drink some fine wine!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More