Home nieuws Het enige album van Lamp, Lazerus & Kris verschijnt opnieuw op vinyl

Het enige album van Lamp, Lazerus & Kris verschijnt opnieuw op vinyl

by Bart Verlent

Het is vijftig jaar geleden dat de enige plaat van Lamp, Lazerus & Kris verscheen. Naast de twee bekende liedjes (De Onverbiddelijke Zoener en De Peulschil), staan op de plaat nog een aantal nummers die de kiem vormen van een nieuwe richting in de Nederlandstalige pop- en rockpopmuziek. Deze langspeler bleek ook de start van de succesvolle carrières van Kris De Bruyne, Guido Van Hellemont (schreef nummers voor onder andere Kommil Foo, Johan Verminnen en Yasmine en was te horen op platen van Urbanus, Jan De Wilde…) en Wim Bulens (De Condors, Jan De Wilde…).

© Lamp, Lazerus & Kris

Deze vijftigste verjaardag wordt op gepaste wijze gevierd, BLP Records brengt het album op 31 december opnieuw uit in een beperkte oplage van 500 exemplaren op groen transparant vinyl. Op deze heruitgave zullen als bonus ook de twee cultsingles staan, Superman en Onheil, die Van Hellemont en Bulens als duo uitbrachten in 1972.

Het album kan je in pre-order bestellen vanaf 22 december via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More