Home ReviewsAlbum Reviews AUA – The Damaged Organ (Crazysane Records)

AUA – The Damaged Organ (Crazysane Records)

by Bart Verlent

In 2020 debuteerde het Duitse duo AUA met het straffe album I Don’t Want It Darker. Op die plaat brachten Henrik Eichmann en Fabian Bremer een mix van psychedelica, dreampop, electro en krautrock. De band klonk alsof ze verder gingen waar de Engelse band Broadcast in 2011 mee stopte toen zangeres Trish Keenan dat jaar overleed. AUA vat dezelfde sfeer in hun nummers met dit debuut. Het was dan ook af te wachten of ze deze lijn verder gingen aanhouden.

© AUA

Op The Damaged Organ houdt AUA het psychedelische/dromerige pad aan van de vorige plaat, alleen hebben Eichmann en Bremer de monotone kraut-invloeden meer naar voren geschoven waardoor die soms de bovenhand nemen. Die kleine verandering heeft echter niet zo’n grote impact en er is dan ook geen sprake van een grote stijlbreuk.

AUA levert met The Damaged Organ weer een mooi geheel af dat ons zeker niet onberoerd laat. Voor ons kan 2022 al niet meer kapot met zo’n verbluffend knappe plaat.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More