Home ReviewsAlbum Reviews KOWZI – Keep It Quiet (Eigen Beheer)

KOWZI – Keep It Quiet (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Olaf Janssens maakte vroeger deel uit van Satelite City. Kowzi is zijn eigen project waarvan elf jaar geleden het debuut The Act verscheen. Na een pauze van meer dan 10 jaar heeft Olaf samen met zijn muzikale vrienden, drummer Brecht Decroos (Waldorf, Contraband en The Cuverups), bassist Bart Van Lierde (Zita Zwoon, Meuris, Zornik) vioolist Jeroen Baert (Sioen, Zita Zwoon) en gitarist Ben Van Camp (Isolde Et Les Bens), een nieuwe plaat klaar.

(c) Kowzi

Op het debuut hoorden we melodische poprock waar we wat vleugjes Eels, Wilco en Ben Folds Five in terug konden vinden. En ja in de loop van de jaren is er eigenlijk niks veranderd. Olaf en zijn vrienden hebben weer een degelijk album afgeleverd met tien kwaliteits-songs. Fijne nummers met rijke arrangementen en de warme stem van Janssens kleurt de songs mooi in. Het niveau van dit album is hoog: er staat gewoon geen slecht nummer op.

Je kan jezelf natuurlijk afvragen wie er nu nog op een album van Kowzi zit te wachten. De band kreeg 10 jaar geleden ook al veel te weinig aandacht. In elk geval hopen we dat Kowzi met deze tweede langspeler de belangstelling krijgt dat het verdient. Het is een topplaat met met pop van hoge kwaliteit waar we graag vergelijkingen maken met The Beatles en Steely Dan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More