Home Belgisch BELTOON : HUGS OF THE SKY

BELTOON : HUGS OF THE SKY

by Brent Van Hout

Hugs Of The Sky is een neo-psychedelische band uit Limburg. Hun nieuwste single Beheaded Knight is een topvoorbeeld van het genre: zware fuzz op de gitaar, een dromerige stem en één van de beste videoclips die de laatste tijd op ons beeldscherm verscheen.

(c) Stephan Vercaemer

Beheaded Knight begint met een enkele ritmegitaar al snel vergezeld door een dromerige stem, die tegelijk los klinkt van de instrumentale begeleiding, wat een interessante laag toevoegt aan het nummer. Een synth vervoegt de gitaar, zang en drum, en geeft het nummer een diepe vibe. Samen bouwen ze op naar een climax, die nog wordt uitgesteld door plotsklaps terug te vallen op de gitaarriff van de intro, maar je blijft niet lang op je honger zitten. De riff wordt enkele keren herhaald voordat alle instrumenten terug invallen om aan een iets langere durende opbouw te beginnen, vergezeld door de hoge noten van Matthieu Vanmarsenille. Een dreunende, overstuurde gitaar valt in, om de laatste anderhalve minuut nog een heerlijke climax te geven, met een geluid dat ons omver dreunt. Een knallende gitaarsolo begeleidt ons naar het einde, en het nummer stopt.

Beheaded Knight  liet een blijvende indruk na. Hugs Of The Sky kent het genre. Ze kunnen zacht klinken maar je evengoed meevoeren op een diepe trip. Een Belgische psychedelische band om zeker in de gaten te houden! Vandaag onze beltoon!

Brent Van Hout

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More