Home ReviewsAlbum Reviews KALEIDA – In Arms

KALEIDA – In Arms

by Ann Cnockaert

Kaleida, een muzikaal duo met wortels in zowel Engeland als Duitsland, wordt gevormd door zangeres Christina Wood en toetseniste Cicely Goulder. Op hun nieuwste album In Arms nemen ze ons mee op een sonische reis vol elektronische pop, indierock en dromerige synthklanken.

© Kaleida – Noa Zarfati

Het beeld van Jeanne d’Arc, de iconische heldin, dringt diep door in het album en fungeert als inspiratiebron voor het duo tijdens het componeren. Jeanne d’Arc symboliseert vastberadenheid en het streven naar hogere doelen ondanks obstakels. Dit thema van licht versus duisternis komt tot uiting in de esthetiek van het album, met speciale aandacht voor het contrast in het album artwork, dat mede gecreëerd is door creatief directeur Noa Zarfati.

Het mystieke aspect van Kaleida’s muziek en esthetiek wordt verder versterkt door hun minimalistische productie, die een rauwe en tegelijkertijd hemelse kracht uitstraalt. Zoals Goulder opmerkt, heeft muziek een intrigerende kracht die velen kan helpen, waardoor het mysterie ervan alleen maar toeneemt.

Een opvallende evolutie op In Arms is het vertrek van Kaleida van hun gebruikelijke, introverte werkwijze. Ze nodigden andere muzikanten, waaronder producer Johan Hugo, uit om bij te dragen aan het album, wat resulteerde in een nieuwe dynamiek en nieuw geluid voor de band.

Op het album staat ook Seagull Nun, het allereerste gezamenlijke nummer van Christina Wood en Cicely Goulder, ontstaan uit een originele demo van Christina uit Indonesië. Na bijna 10 jaar werd het nummer herontdekt en opgepoetst voor release. Met filmische geluiden en betoverende zang belichaamt het nummer de magische samenwerking tussen de twee dames.

De betoverende klanken van Stranger, een nummer met een meer popachtige vibe, openbaren zich met een meeslepend, ritmisch patroon dat tussen warme orgelklanken glijdt, terwijl de diepe stem van Christina het stralende middelpunt vormt.

Het album bevat ook enkele meer intieme nummers, zoals Hansaplast, Kilda en en afsluiter Don’t Turn Me Out. Deze nummers kenmerken zich door een subtiele en introspectieve benadering, waarbij de emotionele diepgang van de muziek naar voren komt.

Met zijn hypnotiserende melodieën, meeslepende vocalen en intrigerende teksten onderstreept In Arms het onbetwistbare talent van Kaleida.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More