Home Singles KALEIDA – Seagull Nun

KALEIDA – Seagull Nun

by Ann Cnockaert

Kaleida is een Engels-Duits duo dat werd opgericht in 2013. De band bestaat uit zangeres Christina Wood en toetsenist Cicely Goulder. We krijgen de nieuwste single Seagull Nun die tevens de aankondiging is van hun aankomende album In Arms.

Kaleida onstond toen Wood en Goulder werden geïntroduceerd door een gemeenschappelijke vriend via e-mail. Op dat moment werkte Christina Wood in de Indonesische bossen en nam ze ’s nachts demo’s op in haar slaapkamer, terwijl Cicely Goulder muziek componeerde voor filmproducties in Londen. Ondanks de fysieke afstand voelden ze meteen een sterke muzikale connectie. Het grote succes kwam voor Kaleida in 2014, toen hun single Think plotseling viraal ging en werd opgenomen in de soundtrack van de iconische film met Keanu Reeves: John Wick.

Inmiddels zijn ze bijna aan hun derde album toe en krijgen we een voorsmaakje met de nieuwste creatie Seagull Nun. Over het nummer vertellen de dames: “Seagull was ons eerste gezamenlijke nummer. Het is een van de originele demo’s die Christina vanuit Indonesië had gestuurd voordat we elkaar ontmoetten. We zijn er kort daarna in Londen aan gaan werken, waar we de ritmes, het refrein en de structuur hebben ontwikkeld. Het bleef vervolgens bijna 10 jaar op een harde schijf staan tot we het na de pandemie herontdekten. We hebben er niet veel aan veranderd, alleen wat opgepoetst!”

Seagull Nun is een prachtige creatie doordrongen van filmische geluiden en betoverende zang, en toch behoudt het een donkere mysterieuze ondertoon. De magische samenwerking tussen Christina Wood en Cicely Goulder wordt prachtig belichaamd in dit nummer.

Het aankomende album In Arms staat gepland voor 22 maart 2024.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More