Home ReviewsAlbum Reviews JAMAICAN JAZZ ORCHESTRA – Rain Walk (Zephyrus Records).

JAMAICAN JAZZ ORCHESTRA – Rain Walk (Zephyrus Records).

by Sigi

Jazz in België. Het is hot en nu al een hele tijd heel hard happening. En wat zo leuk is voor ons luisteraars: het komt in alle soorten en maten. Traditioneel of next century, akoestisch of elektronisch, onze Belgische jazzcats maken geen onderscheid. En ze tappen uit een hoop vaatjes. Iemand een vleugje bebop, hiphop, elektronica, dub, Oosterse sferen of ethiojazz? Het wordt zonder onderscheid in een kolkende pot gemend tot een hoogst explosief mengsel. Next up is Jamaican Jazz Orchestra die, de naam gaf het al weg, reggae, ska en rocksteady als basis van hun sound gebruiken. Een welgekomen zonnestraal in dit koude seizoen.

(c) : Zephyrus Records

De basis van de songs van het Jamaican Jazz Orchestra is steeds dezelfde: instrumentale songs die hun wortels hebben in roots reggae, ska of rocksteady, waar een jazzsausje overheen wordt gegoten, gedreven door solo’s van de bandleden. Bonus: een heel arsenaal zwoele, zomerse blazers die de sound nog meer body geven

Opener Monkey See Monkey Do zet direct de toon. Een vrolijke song waar halverwege de piano en sax mee aan de haal gaan. Een heerlijke laidback song die vraagt om op repeat te zetten. Maar dat kan eigenlijk gezegd worden van elke tune op deze plaat. Scorcher, Fonky Town of Mordan we lusten ze allemaal. Het zijn songs die kleur brengen in deze korte, donkere dagen.

Vreemde eend op het album is Morning Girl, de enige track waarop wel gezongen wordt. Een goede song, begrijp ons niet verkeert, maar eentje die wat ons betreft niet past op dit album. Het verstoort de lekkere vibe van de plaat. Maar kom, dat is eigenlijk detailkritiek.

Jamaican Jazz Orchestra brengt nog maar eens een extra kleurtje aan op het canvas van de nieuwe golf Belgische jazz. Eentje die we best kunnen smaken. Eentje die een glimlach op onze snoet tovert. Wat wil je nog meer. Feelgoodplaat van het moment!

Facebook / Instagram / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More