Home Belgisch THE WALTZ – Fear (Poetwannes Records)

THE WALTZ – Fear (Poetwannes Records)

by Didier Becu

Door het heengaan van Raketkanon leek het vorig jaar wel alsof de poten van de stoelen van de Belgische noisescene werden afgezaagd, maar zoals steeds is er geen nood. We wachten met ongeduld op nieuw werk van Kapitan Korsakov, Peuk gaf de scene een injectie, HEISA en Hypochristmutreefuzz lossen weldra een bommetje en ook The Waltz is terug.

Tegenwoordig gaat alles snel, worden dingen soms vergeten, maar toch, voor mensen met een goed muzikaal geheugen: twee jaar geleden was er een bandje met de naam The Waltz dat het tamelijk ver in de Rock Rally schopte en op niet onbelangrijke festivals hun ding mocht doen. Chouchou’s van muziekblogs met goede smaak. Toch werden de gitaren voor een tijdje aan de haak gehangen. Waarschijnlijk heeft het allemaal wel iets te maken met het feit dat Jente Pironet zijn eigen Portland zo zag groeien, dat hij een keuze moest maken en genoodzaakt was om The Waltz adieu te zeggen.

Brommen over hoe het verder moest, maar het verlossende antwoord kwam er in de herfst van vorig jaar met de comebacksingle Television. Het bleef niet bij één nummertje, want er komt nog een nieuwe single aan. Deze Fear, die je nu al op het net kan beluisteren en op vinyl kan bestellen bij het fijne Poetwannes Record-label dat zich de laatste maanden met releases van Rob & The Memes en King Dick in de kijker wist te stellen.

Het gaat er behoorlijk noisy aan toe op Fear, maar wat opvalt is de gelaagdheid waarmee dit viertal te werk gaat en dat moet je figuurlijk en letterlijk nemen. Het is quasi onmogelijk om alle stijlen op te noemen dat dit viertal in vier minuten hanteert, en dat gaat van een simpel potje rocken tot ingenieus stonerrockwerk dat kan wedijveren met de groten uit het vak. Maar naast de diversiteit van genres die je in deze song kan horen, zijn er ook de vele verborgen kantjes die na ettelijke luisterbeurten naar boven komen drijven en alsmaar meer kracht inwinnen. Pontjandorie, verdomd goede single…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More