Home ReviewsAlbum Reviews HYDROM LINE – Edition 2021 (Wool-E Discs)

HYDROM LINE – Edition 2021 (Wool-E Discs)

by Patsker Omaer Beguin

Als we op een release bij de eerste noten Satan horen roepen, denken we onmiddellijk aan de black metal pioniers Venom of aan onze eigen Evil Superstars met Satan Is In My Ass. Tijd dus voor wat duistere EBM erupties van eigen bodem. Hydrom Line was een kortstondig zijproject van de eenmansband Liquid G. van Peter Van Bogaert (synths en vocalen) en gitarist Bart Verlent (Kandinsky) met enkele vocale gastbijdragen van Sandra B.

On Dope is gedistilleerd uit de slechts twee tapes, Hydrom Line (1991) en Lost Experiments Of Satan’s Pretty Place (1992) die de band uitbracht. De dertig jaar oude nummers werden met zorg opgepoetst en klinken verrassend energiek en fris. Corona stak echter stokken in de wielen waardoor On Dope met méér dan een jaar vertraging tevoorschijn komt.

Hydrom Line komt op de proppen met een portie aanstekelijke old school electronic body music afgewerkt met een industrieel electro randje. De beats dreunen op hoge snelheid tussen de snijdende elektronica partijen en een waanzinnig brullende Van Bogaert. De vergelijking met het legendarisch Front 242 is eigenlijk nooit ver weg. De songs op On Dope zijn sterk genoeg en blijven na al die jaren zonder probleem overeind. De bijdragen van Sandra B. op Realities en Reflections accentueren nog eens de eigenzinnige duistere sfeer die rond het EBM-gebeuren hing. Het trio dompelt ons met deze cd onder in een bad vol nostalgische herinneringen.

Hydrom Line staat in het voorjaar van 2022 op het Porta Nigra Festival in Aarschot waar men deze knallende release in de verf gaat zetten. De liefhebbers gaan hier zeker van smullen.

https://wool-e-discs.be/album/wed079-edition-2021-ebm-electro

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More