Home Singles THE RG’s – Slave Patrol (Polderrecords)

THE RG’s – Slave Patrol (Polderrecords)

by Fabris Lemant

Uit de Westvlaamse klei ontsponnen, lossen the RG’s met Slave Patrol een eerste moddervette single. De single is de voorloper van hun nieuwe plaat Your Head On A Stick die ze onder het alziend oog van Dominiek Hoet (King Hiss) opnamen in Studio Scampi. 

De nieuwe sound die The RG’s neerzetten klinkt gejaagd, energiek, potig en meer dan eens gaan de versterkers over alarmfase 1. Het is in die vier minuten happen naar adem want de heren vliegen er vanaf minuut één vol in. Iets doet ons vermoeden dat dit nummer het resultaat is van een hoop opgekropte frustraties.

De sound is een samensmelting van stijlen, we horen de pingelende gitaar van Sonic Youth (in hun GOO periode) in het refrein, maar ze refereren evenzeer naar de gejaagde vocals van Mauro Pawlowski in zijn beste Evil Superstars periode.

Het geheel werd gekookt in een 90’s bouillon (lees  grunge, stoner, noiserock) aan 110 graden. Fans van het stevigere werk (met de nodige nostalgie naar de 90’s) zullen dit zeker weten te smaken, als ware het een hongerig paard die de nodige haver krijgt. Dat YouTube de fijne clip van hun kanaal gooide wegens te expliciet kunnen we alleen maar betreuren. Met hun vorige plaat The Cricket Sound uit 2018 wisten The RG’s zowel live als op plaat al te overtuigen. Hun nieuwe worp die ze op 22 december voorstellen in het Wilde Westen in Kortrijk belooft nog krachtiger en steviger te worden.

Duimen voor een kolkende mondmaskermoshpit!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More