Home ReviewsAlbum Reviews HIGH DESERT QUEEN – Palm Reader (Magnetic Eye)

HIGH DESERT QUEEN – Palm Reader (Magnetic Eye)

by Patrick Bruneel

Het is zomer, hoogzomer zelfs. Niet bij ons maar in de woestijn of in Texas, waar de band High Desert Queen zijn stekje heeft. Gevormd in Houston en verkast naar Austin debuteerden deze woestijnrockers in 2021 met het album Secrets Of The Black Moon op Ripple. In 2023 volgde op hetzelfde label een split met genregenoten Blue Heron (Turned To Stone Chapter 8: The Wake) en nu is er dus Palm Reader.

Zeven nummers staan er op de plaat, die bol staat va groovy stoner. Absoluut niet vernieuwend wat we te horen krijgen, maar wel heel goed gemaakt.

Gevarieerd ook. Zo is Tuesday Night Blues, zoals de titel al aangeeft, ietwat bluesy. Op Death Perception wordt de zang, die standaard wordt verzorgd door Ryan Garney, aangevuld met die van

Emma Näslund (Gaupa). Het maakt dat nummer, naast het meer de psychedelische kant uitgaande en neigend naar mogelijkheden tot live uitfreaken slotnummer Solar Rain tot zowat het beste dat deze plaat heeft te bieden. Näslund doet wat denken aan Björk en dat vormt zo een ietwat onverwachte maar goed werkende combinatie.

De rest van de nummers zijn allen best in orde, maar daar houdt het ook op. Absoluut niet slecht maar niet goed genoeg om lyrisch over te schrijven.

Leuk om me te geven is dat mede-oprichter en gitarist Rusty Miller een oplossing heeft gevonden om contact te houden met zijn dochter tijdens het vele touren. Ze speelt namelijk de bas bij de band.

WEBSITE / FACEBOOK / BANDCAMP / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More