Home Belgisch FULCO – Grensdorp (Small Art / N.E.W.S.).

FULCO – Grensdorp (Small Art / N.E.W.S.).

by Sigi

Toetsenist en zanger Fulco Ottervanger is van alle markten thuis. Van grensverleggende jazz met De Beren Gieren over de stoepdisco slash verandajazz van Beraadgeslagen tot de grootstadpop met Stadt… het gaat hem allemaal wonderwel af. En alsof die projecten niet genoeg zijn, brengt hij binnenkort ook nog een soloalbum uit. Voorbode van die nieuwe plaat is de, ondertussen alweer derde, single Grensdorp. Welkom in de wondere wereld van Fulco Ottervanger.

Diep in Ottervangers ziel huist naast een jazzbeest pur sang nu ook een heus popgenie. Dat leert ons toch zijn nieuwste single Grensdorp: een slimme, ietwat cryptische tekst, in combinatie met een aanstekelijke melodie met zowaar een gitaar in de hoofdrol en een knisperend verse baslijn die de hele boel stut. De ietwat afstandelijke ‘u’ in de tekst zorgt voor de nodige vervreemding, maar de muziek is dan weer warm als je favoriete tv-dekentje.

Fulco’s muzikale universum deint zo weer wat verder uit. Met elke release blijft hij ons verbazen. Het is dan ook de vraag wat we nog allemaal te horen gaan krijgen van onze favoriete knuffel uit Nederland. Lees: we zijn geen klein beetje benieuwd naar die full release!

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More