Home Belgisch FÄR – Runaway.

FÄR – Runaway.

by Wout Meganck

Een plaatje waar we heel erg naar uitkijken is de nieuwe ep van Fär, het donkere elektro project van Tim en An-Sofie. Nauwelijks zijn we bekomen van de eerste single Throw Them Out en hier is Runaway al, de tweede single van Hypnosis die op 24 april verschijnt.

Amai, dit is opnieuw kippenvel-muziek. “We’ve got the world ahead of us And all I want to do is stay”, oh ja wees daar maar zeker van. We zitten vastgenageld aan onze stoel alsof de beats nagels in onze handen en voeten timmeren. Wij gaan nergens naartoe zolang we deze muziek maar kunnen horen.

Wees gewaarschuwd dit is geen hapklare brok of “music for the masses”. Dit is heel ontwrichtende elektro die hypnotiserend werkt als je je er voor openstelt. Runaway heeft halverwege een wat onverwacht rustpunt, je denkt dat het nummer gedaan is maar dan barst het even later opnieuw uit. Als je de clip bekijkt snap je dat rustpunt beter, het is niet zozeer een rustpunt maar eerder een hergeboorte. Als een feniks die herrijst uit haar as. De twee-eenheid van een moordenaar en zijn prooi of een demon en een elf die samensmelten tot één. Heel knap en spookachtig.

Fär is binnenkort te zien op Amen And Beyond, het feest in de Vooruit waarop Colin Eeckhout van Amenra een schare gelijkgezinde artiesten uitnodigt. Fär kon daar niet ontbreken.

10/04 – Afsnis, Gent
18/05 – Vooruit, Gent

Tickets voor de Amen & Beyond kan je hier vinden .

Foto: (c) Fär

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More