Home Belgisch ZOOL. – Malmö (Wagonmaniac Music).

ZOOL. – Malmö (Wagonmaniac Music).

by Nel Mertens

Oorspronkelijk bestond zijn speeltuin enkel uit een laptop en een gitaar. Sinds 2003 is Zool. een soloproject van Gerry Vergult (a.k.a. Fred Angst, ex-Aroma Di Amore), waarin hij een eigen postrocksound brengt met beats, knisperende percussie, dubby bas en hectische gitaren. Ondertussen groeide Zool. uit tot een vijfkoppige band. Samen met Butsenzeller (drums), Luc Waegeman (bas), Luc Gulinck & Jan Peeters (gitaar) geeft Gerry Vergult (gitaar) op 30 maart een gratis, live showcase in JC Den Eglantier in Berchem.

Daar presenteert Zool. ook graag hun recent verschenen single Malmö. Een track van een tiental minuten, voorzien van een videoclip, waarin je tijdens een zwart/witte autorit de Zweedse stad Malmö ontdekt door de ogen van de bestuurder. In Malmö hoor je zowel het industriële karakter van de grootstad, als de opwinding van het opsnuiven van nieuwe indrukken in een onbekende stad. De drukte en de adempauzes, maar evengoed de kansen die ze biedt en de angsten die je voelt. Een rijk gevuld klankenpallet met kunstige gitaarlijnen, zowel gedreven als rustgevende, repetitieve ritmes, donkere soundscapes en heel even wat Zweeds klinkende gesproken tekst. Met een klokslag wordt er na 10 minuten uitgedoofd. Stap gerust in de auto en laat je meevoeren in deze knappe Zool.-trip!

Als special guest op de releaseparty op 30 maart speelt Mixnutten (François Du Painlait en Butsenzeller) een vinyl dj-set. Ook voor de opwarming en nazorg geven beide dj’s het beste van zichzelf. Het concert zal op beeld worden vastgelegd om te verwerken in een videoreportage. Alle aanwezigen kunnen hier ook aan meewerken, door eigen opnames in te sturen, die ook in de video verwerkt zullen worden.

Facebookevent

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More