Home ReviewsAlbum Reviews ERTEBREKERS – Crème (Petrol).

ERTEBREKERS – Crème (Petrol).

by Wout Meganck

Ertebrekers bewijst met Crème dat ze een patent hebben op plaatjes die de zomer aankondigen. In 2016 deden ze dat al eens met De Zije en het hele Otel album. Crème lijkt gewoon deel twee van Otel. Peter, Jeffrey en Flip hebben een zeer herkenbare feelgood geluid. Zet dit plaatje op als je een opkikker nodig hebt en je zal merken dat die smile snel terugkomt.

Niet-West-Vlamingen zullen mogelijk opmerken dat het niet altijd verstaanbaar is wat de mannen zingen, maar eigenlijk is dat helemaal irrelevant. Dit is muziek die je kan voelen zonder de woorden allemaal te vatten. Bij momenten dachten we zelfs dat ze Engels zongen terwijl dat dus zeker niet zo is. Of de band ook op het buitenland mikt, weten we niet maar daar zou de taal ook geen barrière moeten zijn. Meer dan de tekst is de vibe van belang, de vibe die onze noorderburen van De Jeugd van Tegenwoordig bijvoorbeeld ook hebben en daarvan verstaan we ook niet alle teksten – toch?

Crème staat net als Otel vol nummers die heerlijke soul en reggae elementen hebben zoals in Gisteren en Jinzame Dagen. In Amanda horen we zelfs die typische blazers. Opvallend is dat vakantie bij Ertebrekers ook betekent dat er al eens gedanst mag worden; bijvoorbeeld op nummers met een discobeat zoals Diepe Waters en Dief In De Nacht werken ongetwijfeld goed in een donkere club, niet-dansers kunnen we aanbevelen ze uit te proberen in de auto of met een koptelefoon op.

Het ijsje op de cover zegt het eigenlijk helemaal: dit is een crème van een plaat.

Ertebrekers doen een bescheiden club toer:

20/03 – Radio 1 Sessie, VRT
03/04 – Vooruit, Gent
26/04 – De Casino, Sint-Niklaas
11/05 – De Zwerver, Leffinge

Ze zullen ook te genieten zijn op festivals te velde onder andere Labadoux en Dranouter  kondigden hen al aan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More