Home ReviewsAlbum Reviews BEUK – Dynamiet (Parsifal).

BEUK – Dynamiet (Parsifal).

by Theo De Rycke

Dynamiet is de knallende titel geworden voor de nieuwe ep van BEUK. Op het schijfje vind je zes Nederlandstalige hits terug van onze rockende landgenoten.

In de eerste noten van de titelsong kan je Ballroom Blitz menen te herkennen. Misschien niet verwonderlijk omdat dit nummer een ode is aan de rockscene uit de jaren 70.  De tweede song is de eerder verschenen single Hel Van De Planeet.  Deze handelt over de eerste wereldoorlog en barst van de Rammstein riffs.  Roodharige meisjes, welke de muze van de band zijn, worden verheerlijkt in Turbotine. Met Alles Wat Je Wil  bejubelt de band hun liefde voor het wielrennen, dit nummer kennen fans waarschijnlijk wel al uit hun liverepertoire.

BEUK mag dan wel een Vlaamse band zijn, maar trad al vaak op in Engeland.  In de clubs daar haalden ze inspiratie voor de Geniale Gypsy. De plaat wordt afgesloten met Tijdbom, wat ook reeds op single verscheen en waarvoor Frank Dubbe zijn medewerking verleende.

Wat vooral opvalt bij deze band is de zuivere zang en de duidelijk gearticuleerde teksten, hierdoor zijn de songs vrij toegankelijk naar een groter publiek toe.  Dynamiet is een aanrader voor wie Nederlandstalige muziek weet te appreciëren en het net een streepje harder wil.

http://www.beukband.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More