Home ReviewsAlbum Reviews ERNST – Sad Seasons (E.R.N.S.T. Schallplatten)

ERNST – Sad Seasons (E.R.N.S.T. Schallplatten)

by Bart Verlent

In september vorig jaar kondigde het kleurrijke gezelschap ERNST aan dat ze vier ep’s zouden uitbrengen die aansluiten bij de seizoenen. Uiteindelijk zouden ze die ep’s dan bundelen op het album Sad Seasons. Zo kregen we in de loop van het jaar drie perfecte soundtracks bij de herfst, de winter en de lente. Bij de release van het album komt de zomer er ook bij. Elke ep kreeg van Eugene Lachute een passende hoes, dat is ook zo bij het album waarin de andere hoezen zijn verwerkt.

© ERNST

Aangezien we de ep’s Autumn, Winter en Spring al onder loep namen, focussen we onze aandacht hier vooral op het nieuwe deel Summer waarmee het album opent. De vorige ep’s telden elk vijf nummers, de zomer voegt vier nummers toe aan het geheel.

De langspeler opent met het opzwepende Summer Moonlight waar je onmogelijk bij kan stilzitten. Met Let Me Go lijkt ERNST te solliciteren naar een soundtrack bij een mysterieuze film van David Lynch. Het viertal zet hier een boeiende track neer die zo bij Twin Peaks zou passen.

Ook hun eigen versie van Besame Mucho heeft diezelfde donkere sfeer en het is dan ook een sublieme versie van deze klassieker. Het zomer gedeelte wordt afgesloten met het tropische All My Love waarin aanstekelijke Cubaanse invloeden iedereen op de dansvloer sleuren.

ERNST is een buitenbeetje in de muziekscene, je kan dit viertal moeilijk in een vakje steken wat hen de vrijheid geeft om elke keer weer met iets totaal anders voor de dag te komen. Dat etaleren ze perfect op dit seizoenen album. Elke keer komen ze met een nieuwe insteek zodat het altijd fris en boeiend is.

Ook al is de albumtitel Sad Seasons toch worden we bij het horen van deze plaat absoluut niet triest. Nee, deze klasbakken weten hoe ze elk seizoen kleur kunnen geven en zorgen voor de perfecte soundtrack bij elk jaargetijde.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More