Home ReviewsAlbum Reviews ERNST – Sad Seasons: Spring

ERNST – Sad Seasons: Spring

by Bart Verlent

Na de muzikale griezelverhalen die ERNST vorig jaar uitbracht op de ep Er Wordt Verteld, is het muziekcollectief aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Onder de naam Sad Seasons namen ze een album op met seizoensgebonden muziek. Elk seizoen krijgt zijn eigen ep en de Brusselse kunstenaar en ERNST-muzikant Eugene Lachute zorgt voor passende hoezen.

© ERNST

Spring is ondertussen het derde deel van het vierluik en daarvoor zijn ze inspiratie gaan halen bij de Noorse componist Edvard Grieg, spionagereeksen van de jaren zeventig, French pop uit de jaren zestig en de dichtbundel Les Fleurs du Mal van Charles Baudelaire. Een vreemde combinatie die alleen ERNST logisch kan laten klinken.

Tijdens opener Vàren horen we duidelijk de invloed van Grieg. Het nummer begint vrij ingetogen maar naar het einde toe wordt het meer bombastisch dankzij de overdonderende drums. Met In Spring gaat het gezelschap een totaal andere richting uit met een mooi, sensueel nummer. Dan schakelen we vlotjes naar jaren 60 pop van Horreur Sympathique. Dat zelfde sfeertje is er ook in het speelse Didah Dida. Afsluiten doen ze met het mooie en ingetogen Uphill.

Van ERNST zijn we gewoon dat ze werken vanuit verschillende invloeden en dat dit resulteert in een knappe collage waarin alles mooi samenkomt. Dat is op Spring niet anders. Of het de perfecte soundtrack is bij de lente daar twijfelen we toch een beetje aan, het is in elk geval een smaakvolle plaat.

WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More