Home Belgisch ENZO KREFT – Biometrics.

ENZO KREFT – Biometrics.

by Nel Mertens

De voorbije zomer kregen we zijn nieuwe album Control te horen en ondertussen kregen we bij de singles Disobient en Disconnected ook videoclips van Enzo Kreft te zien. Vandaag voegt hij daar eentje aan toe met beelden bij het nummer Biometrics.

© Enzo Kreft

Biometrics is een van de dansbare, uptemponummers van op de plaat Control en brengt met robotstemmen, gesproken en gezongen vocalen bovenop warende synthlijnen een sterke digi-sound. Ook de videoclip baadt volledig in de biometriek met scanners, meetinstrumenten, videocamera’s, identificatiesystemen,… waar we dagelijks mee geconfronteerd worden in elke straat, op elk plein.

We blijven begeesterd achter met de vraag of de mens nog steeds iets méér is dan een van de creaturen, waarvan zijn eigenschappen meetbaar uit te drukken zijn in statistieken… Of zijn we ondertussen volledig onder controle gebracht in de digitale wereld waarmee we ons zelf dagelijks virtueel verpakken?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More