Home Belgisch THE LIGHTHOUSE – Pretty Classy (Eigen Beheer).

THE LIGHTHOUSE – Pretty Classy (Eigen Beheer).

by Peter De Bruycker

The Lighthouse stelt een nieuwe single voor: Pretty Classy, als voorloper van hun debuutalbum Whatever Comes Our Way, dat we op 27 september mogen verwachten.

De Leuvense band won in 2017 de Nieuwe Lichting van Studio Brussel, en heeft al twee ep’s en een pak optredens achter de rug, onder meer op Pukkelpop en het Sziget Festival in Budapest. Hun album is geproducet door Huub Reijnders (Kaiser Chiefs, Gabriel Rios, BLØF).

Het beproefde recept: een aanstekelijk ritme, dikgelaagde synths en gitaren, samenzang en daarbovenop een catchy refrein. The Lighthouse staat garant voor een immer positieve vibe, voor instant happiness in het voetspoor van bands als Two Door Cinema Club, The Wombats en The 1975.

Ze omschrijven hun nummers als “songs that feel like fridays”: de zwoele sfeer van zomerse vrijdagavonden. Muziek die voelt als een herfstige zondag vinden wij doorgaans spannender. Maar afgaande op deze single belooft de sound van het nieuwe album toch donkerder en matuurder te zijn dan hun voorgaand werk.

Ga ze in de herfst bekijken:
26/09/2019 – Café Commerce, Leuven
26/10/2019 – Ancienne Belgique, Brussel.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More