Home ReviewsAlbum Reviews ELEPHANT STONE – Back Into The Dream (Fuzz Club)

ELEPHANT STONE – Back Into The Dream (Fuzz Club)

by Bootsie Butsenzeller

Echt fuzzy kunnen we dit viertal uit Montreal niet noemen. Met één been in de klaterende 60’s pop van The Byrds en jawel dan ook The Beatles, maar met het andere lichtjes in 90’s shoegaze en Britpop van pakweg The Stone Roses.

© Elephant Stone

De heerlijke heldere Telecaster twang van Lost In A Dream, de gitaarslag en jawel Höfner bas in single/clip The Spark en de in reverb badende falset vocals illustreren dat alvast. Waar het geniale Revolver album van The Beatles net uitblonk in ontbreken van een formule en best wel experimenteel was zonder aan catchyness in te boeten, krijgen we hier echter wel een formule die tot in detail puik is uitgevoerd en naar het heden vertaald. BAE wordt voor het eerst echt psychedelisch en durft wat gaan derailleren. Godstar gaat dan neigen naar Love You To met een akoestische gitaar in plaats van een sitar, maar de tabla’s zijn er wél.

Zo kabbelt het album 10 tracks lang best wel aangenaam verder, maar de echte spanningsboog blijft uit zodat onze aandacht ook verslapt na een track of zeven. Dat gaan de olifanten niet aan hun hart laten komen, want windeieren legt het niet, getuige hun Spotify plays en bandcamp verkoop.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More