Home ReviewsAlbum Reviews FORD’S FUZZ INFERNO – Fuzz Up Your Electric Chair, Baby! (Live at Studio 195) (Subunderground C.A.)

FORD’S FUZZ INFERNO – Fuzz Up Your Electric Chair, Baby! (Live at Studio 195) (Subunderground C.A.)

by Bart Verlent

Hans von Seydlitz Kurzbach alias Hans F. Ford is een Nederlandse gitarist/zanger met een rijk punk/hardcore verleden. In 1984 debuteerde hij als gitarist bij The Scream Therapy waarvoor hij later ook de zang voor zijn rekening nam. In 1992 vormde hij Betty Ford Clinic met onder andere Scoundrels-zanger/gitarist Patrick Delabie op gitaar. In 1995 ging het duo verder onder de naam Ford’s Imaginary Inferno en werden ze door de jaren heen bijgestaan door verschillende gastmuzikanten, waaronder Geert Budts aka Bootsie Butsenzeller (ook lid van Scoundrels). In 2021, op 58-jarige leeftijd richtte Hans met Delabie Ford’s Fuzz Inferno op waarmee ze ondertussen al zeven ep’s hebben ingeblikt.

Ford’s Fuzz Inferno is een studio duo maar heeft vorig jaar toch een paar live shows gedaan in Nederland en de U.K. met Bootsie achter de drums. Na de laatste show is het duo, samen met Butsenzeller, Studio 195 in Wernhout (de studio van Delabie) ingedoken om een live album in te blikken zonder overdubs, gewoon een pure liveopname. Gewoon voor de fun om te zien hoe ze live met drie klinken.

In iets meer dan 19 minuten passeren elf punkrocksongs die ons terug katapulteren naar de hoogdagen van de punk in de jaren ’80 toen ook de hardcore invloeden de kop kwamen opsteken. Denk aan Discharge, U.K Subs, Broken Bones, Hüskur Dü, Black Flag, G.B.H. en Dead Kennedys. De nummers klinken oprecht met een gedreven portie razernij. Ze volgen elkaar op in een vurig tempo en dat hoort ook bij deze stevige punksongs zodat je in die heftige vibe meegesleurd wordt.

Is het mogelijk om nog overtuigende punk te maken nadat je de 50 bent gepasseerd? Ford’s Fuzz Inferno bewijst in elk geval van wel. Het album is verkrijgbaar via de Bandcamp van de band voor slechts €4,75!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More