Home ReviewsAlbum Reviews DEZ MONA & B.O.X – LUCY (Virgin Music)

DEZ MONA & B.O.X – LUCY (Virgin Music)

by Björn Comhaire

Barok muziek was voor de 17de eeuw wat pop muziek is voor de 20ste en de 21ste eeuw. De twee combineren is dan ook niet zo’n gek idee. Dat moeten Dez Mona en het B.O.X (Baroque Orchestration X) ensemble ook gedacht hebben, want 10 jaar na hun vorige samenwerking voor de liedjescyclus Sága maken ze opnieuw een plaat.

B.O.X heeft trouwens een patent op genre overschrijdende samenwerkingen want naast Dez Mona werkten ze ook al samen met Spinvis, Efterklang, Shara Nova, Valgeir Sigurdsson, Petur Ben, Mugison, Richard Reed Parry (Arcade Fire), An Pierlé, Tsar B, Eefje De Visser, Stef Kamil Carlens en DM Stith!

© Dez Mona – B.O.X

Na de singles All Out en Dance With Me verscheen onlangs het volledige album LUCY dat voortgaat op hetzelfde elan. Het album werd vorig jaar gedeeltelijk vertolkt tijdens Listen To The Lamb, het slotevenement van Gent Festival van Vlaanderen. En ook de herneming van dat evenement eerder dit jaar bracht heel wat volk op de been.

De mooie, soms wat geaffecteerde stem van Gregory Frateur blend perfect met de koorzang van B.O.X en de akoestische instrumentatie van het ensemble. Dat levert pareltjes op die zelfs de koelbloedigste luisteraar niet onberoerd zullen laten al moet je wel mee willen gaan in het typische Dez Mona-geluid.

Dez Mona & B.O.X © Björn Comhaire

Twintig verhalende nummers lang vertelt LUCY over hoe het is om in onze geïndividualiseerde wereld je eigen plaats te vinden. Veel nieuwe inzichten doen we niet op maar Frateur brengt de nummers met zo’n overtuiging dat je er graag in meegaat.

Dit najaar is er een heuse tournee gepland waarbij de artiesten in de grootste Vlaamse cultuurcentra op de planken zullen staan. De officiële aftrap is op 3 september in De Bijloke in Gent. Meer info en tickets voor dat concert vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More