Home Singles DEZ MONA & B.O.X. – All Out (Virgin Music)

DEZ MONA & B.O.X. – All Out (Virgin Music)

by Björn Comhaire

Wie er in oktober 2020, of eind juni 2021 bij was op Listen To The Lamb in Gent, heeft al stukken gehoord van het nieuwe project LUCY van Dez Mona en B.O.X. (Baroque Orchestration X). Het afgewerkte resultaat van dat project is vanaf 20 augustus beschikbaar voor beluistering, maar voor de ongeduldigen is er nu al een eerste single uit dat album.

© Björn Comhaire

De band omschrijft het project zelfs als “een nieuw gesamtkunstwerk dat het midden houdt tussen concert en voorstelling waarbij popmuziek en barok naadloos versmolten worden”. Nou nou… Gelukkig klinkt de muziek beter!

De wisselwerking tussen de stem van Gregory Frateur, het klassieke instrumentarium van B.O.X. en de operazang van het ‘koortje’, klinkt geweldig. Nooit voelt de combinatie van nieuw en oud geforceerd aan. Ze versterken elkaar eerder. De aanzwellende, dreigende zang van het koor contrasteert mooi met het wat naïeve optimisme in de stem en de tekst van Frateur en het hemelse getokkel op de harp.

Er is nog hoop zolang we All Out blijven gaan. Al moeten we het dan wel allemaal eens worden over het uiteindelijke doel van ons nobel streven natuurlijk.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More