Home Reviews BOLT RUIN – False Awakening Loops (Infinite Machine)

BOLT RUIN – False Awakening Loops (Infinite Machine)

by Bert Geurts

De Belgische producer BOLT RUIN (Brecht Linden) stelde op 22 september zijn tweede ep False Awakening Loops voor op het Infinite Machine label. Het wil ons daarop, naar eigen zeggen, meenemen op een paranoïde trip tussen droom en werkelijkheid.

De korte, duistere intro Ekht zet meteen de toon voor zijn eerste single Skevr die onlangs verscheen. Hiervoor werkte hij samen met de Keniaanse geluidskunstenaar en producer KMRU (Opera Ballet Vlaanderen, Horst Festival). In de bijhorende videoclip toont hij een nostalgisch vakantie-avontuur. Het nummer doet ons denken aan de weidse, bevreemdende klanken van Forest Swords.

Aevoid brengt ons terug naar de vette sound die we van hem hoorden tijdens de live coronasessie buiten aan wijlen de Muziekodroom in Hasselt. We horen dreigende, overstuurde beats overgoten met filmische horrorsoundtracksynths. Ook Wrekht is een explosie van weergaloze, industriële soundscapes die verzoenend eindigt en recht uit de soundtrack van Ghost In The Shell kon komen.

Aerkh lijkt een woeste zee te verbeelden die botst tegen grillige rotsformaties waarbij je stilaan het land ziet afbrokkelen en verzwolgen worden door de machtige oceaan. Tenslotte is Phaer ft Innerwoud een, ietwat jammerlijke, samenvatting van wat we voorheen al hoorden.

Deze jonge producer blijft nieuwe mogelijkheden in de elektronische muziek en beats ontdekken en doet dat op een boeiende manier.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More