Home ReviewsAlbum Reviews THE SLOW SHOW – Subtle Love (PIAS)

THE SLOW SHOW – Subtle Love (PIAS)

by Bart Verlent

Wie denkt aan de bruisende muziekscene van Manchester komt al snel terecht bij Factory Records, The Hacienda, Madchester, Oasis en The Smiths, weinig mensen leggen de link met The Slow Show. Toch draaien ze al mee sinds 2010 en wordt hun melancholische oeuvre vaak vergeleken met The National en Tindersticks. Door de jaren heen is de groep de band met Manchester wel wat verloren, gitarist Joel Byrne-McCullough is eigenlijk geboren en getogen in Ierland, keyboardspeler Frederik ’t Kindt is een Belg en zanger Rob Goodwin ruilde het VK in voor Duitsland. Maar de band klinkt nog steeds vertrouwd en maakt nog steeds donkere, melancholische pareltjes.

© The Slow Show

Het vijfde The Slow Show-album is een ode aan de liefde in al zijn gedaantes. Het album werd opgenomen in Belfast en de productie lag in de handen van Dan Byrne-McCullough, de broer van de gitarist. Tijdens de opnames leefde de band samen in één huis waardoor het een intense en (blijkbaar) zeer aangename belevenis werd; dat hoor je ook aan deze heel warme plaat.

Is er iets unieks te horen op Subtle Love? Niet echt. Af en toe pakt de band uit met bredere arrangementen met blazers, strijkers of extra backings. Maar het vaste recept blijven ze gewoon volgen zonder enige afwijking. Het blijven wel prachtige composities die vooral gedragen worden door Goodwins donkere maar soepele stem en de subtiele en delicate arrangementen.

Subtle Love is zo’n album dat je verwarmd in koude herfstige dagen en waar je ook wat melancholisch van wordt. Laat de herfst maar komen, The Slow Show zorgde alvast voor de soundtrack.

Op 17 oktober stellen Rob Goodwin en co hun album voor in de Ancienne Belgique in Brussel.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More