Home ReviewsAlbum Reviews MF ROUGE- Blind (Eigen Beheer).

MF ROUGE- Blind (Eigen Beheer).

by Bram Langmans

Je kent MF Rouge natuurlijk als de getalenteerde beatmaker/ rapper van de Brusselse hiphopgroep De Rand, maar sinds kort gaat de Brusselaar ook solo de baan op, en als wij afgaan op de ijzersterke debuut-ep Blind die sinds 16 januari op de gekende streamingdiensten terug te vinden is, dan is dat iets dat in het Belgische hiphopwereldje niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

(c) : MF ROUGE

Blind is immers niet alleen een verzameling van tien sterke trappers van een erg hoog niveau; wij kunnen ons ook moeilijk van de indruk ontdoen dat MF Rouge op de ep eindelijk helemaal zichzelf gevonden heeft, en dat is iets waar wij alleen maar dankbaar voor kunnen zijn.

Waar de lekkere beats van Blind namelijk nog dicht aanleunen bij de beats op De Rand’s R0, en waar ook de persoonlijke en maatschappijkritische teksten ons eerder vertrouwd voorkomen, zijn de flows van MF Rouge deze keer een pak gevarieerder, én menen wij doorheen die variatie toch steeds ontegensprekelijk een eigen gezicht te ontwaren.

Dat dat een grote meerwaarde is bewijst bijvoorbeeld het geniale Falcon, waarin El Rojo duidelijk de wat tragere toer op gaat – en dat wat ons betreft dus met groot succes. Al weten wij natuurlijk MF Rouge’s capaciteiten als menselijk spervuur eveneens heel erg te smaken.

Eerder trakteerde MF Rouge ons met de erg veelbelovende singles Linkerbaanvak (ft. Berry) en .93 reeds op twee sterke smaakmakers voor de ep, en het moet gezegd: wij bespeuren op Blind verder geen songs die onder dat niveau blijven hangen.

Waar De Rand dus vooral nog erg veelbelovend was, menen wij dat MF Rouge als artiest met zijn solodebuut helemaal volwassen is geworden. En zoals gezegd: dat zal je ongetwijfeld geweten gaan hebben. Sterk!

Op 1 februari speelt MF Rouge een releaseshow in een oude Belgacom-winkel die voor de gelegenheid zal worden omgebouwd tot pop-up event-space. Meer info daarover vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More