Home Belgisch MF ROUGE – Linkerbaanvak (Eigen Beheer)

MF ROUGE – Linkerbaanvak (Eigen Beheer)

by Bram Langmans

Een goeie drie maand terug liet de Brusselse hiphopformatie De Rand met R0 nog een erg sterk langspeel-debuut op de wereld los, en nu (10/12) debuteert beatmaker / rapper MF Rouge reeds opnieuw met Linkerbaanvak.

Linkerbaanvak is namelijk een eerste single uit de ergens in de nabije toekomst te verschijnen solo-ep van MF Rouge, en om maar meteen met de deur in huis te vallen: dat ziet er alweer erg veelbelovend uit.

Linkerbaanvak is namelijk een erg lekkere trapper die duidelijk in de lijn ligt van de MF Rouge beats en flows die we al kenden vanop R0, maar tegelijkertijd hebben wij toch ook sterk de indruk dat de Brusselse artiest alweer serieuze progressie heeft gemaakt.

Zo kunnen wij ons moeilijk van de indruk ontdoen dat de beat van Linkerbaanvak gewoon beter is uitgewerkt, een originelere instrumentatie en meer atypische elementen bevat, en dat er ook net iets meer aandacht aan de details werd besteed dan op R0 het geval was. En ja, dat komt de zaak vanzelfsprekend alleen maar ten goede.

Ook de flows hebben die herkenbare MF Rouge-stijl die we reeds kennen van bij De Rand, maar alweer menen wij op Linkerbaanvak net iets meer variatie en eigenheid te horen. En ja, het is nogal evident dat dat bij ons pluspunten sorteert.

Ook de feature van Berry (BerryKrimi, Six O’Clock Gang – je weet) vinden wij zoals gewoonlijk weer erg lekker, en bewijst maar weer eens waarom Bart Le Borgne de onbetwiste Dumber One is van de Brusselse scene.

Sterke single dus. Wij kijken uit naar de ep.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More