Home ReviewsAlbum Reviews ASHTORETH & ONSTURICHEIT – Fungal Connectivity

ASHTORETH & ONSTURICHEIT – Fungal Connectivity

by Serge Timmers

Het magische duo is terug. In 2021 kwamen Peter Verwimp (Ashtoreth) en Peter Moorkens (Onsturicheit) met een betoverende samenwerking op de proppen. Die plaat, Svartur, werd zeer goed onthaald in de duistere onderwereld (lees de review hier). Daarna kregen we een live-bewerking op ons bord en nu is er de opvolger, Fungal Connectivity. Twee tracks, een speelduur van iets meer dan zesenvijftig minuten en een sfeer om in te verdrinken. Dat is wat we voorgeschoteld krijgen en dat doet ons donkere hart zoveel deugd.

Deze samenwerking is al lang niet meer voor één gat te vangen. Dit gaat inmiddels zoveel verder en dieper dan de shamanistische ambient die we gewend zijn en die we dan ook hadden verwacht. Wanneer we naar dit tweeluik luisteren, horen we flarden ambient, postrock, doom, noise, psychedelische folk, krautrock en mystieke muziek. We worden meegetrokken door dromerige drones en soundscapes die de zweverige melodieën ondersteunen. De eerste track, Fungus Beneath, is een magnifiek epos dat bruist van de variatie, meer dan eender welk ambient/drone/dark folknummer dat ons ooit ter oren gekomen is. Toch weet het zijn eigenheid te behouden.

Fungus Beyond doet dat nog eens dunnetjes over en voegt er een heerlijke psychedelische gitaarsolo van enkele minuten aan toe. Ook hier weer merk je dat we te maken hebben met twee klasbakken (drie als je de knappe mastering van Ronald Mariën van Stratosphere meetelt), die blijven zoeken naar manieren om hun muziek naar hogere sferen te leiden. Op dit album slagen ze daar in ieder geval volledig in.

De twee tracks zijn zo verhalend en avontuurlijk, zo gevarieerd en meeslepend dat ze beter kunnen vergeleken worden met klassieke composities dan met bijvoorbeeld dark ambient. Zet deze heren in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen en ze spelen het publiek murw. Daar zijn we zeker van.

BandcampFacebook AshtorethFacebook Onsturicheit

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More