Home ReviewsAlbum Reviews OCCULT HAND ORDER – Silence By The Raging Sea (Eigen Beheer)

OCCULT HAND ORDER – Silence By The Raging Sea (Eigen Beheer)

by Patrick Bruneel

Het uit Lyon, Frankrijk afkomstige Occult Hand Order heeft het niet echt voor de wind. Een minicd in 2019 en een ep in 2020, het wonderlijke The Chained The Burned The Wounded, verschenen op Smoking Witches. Vooral de meest recente ep, die ook via het toepasselijk genaamde Interstellar Smoke te verkrijgen was, kreeg goede kritieken en leverde de band veel concerten op.

Nu ze echter eindelijk een volwaardige langspeler uit hebben, vonden ze niet meteen een label die het wilde uitbrengen. Jammer, want Silence By The Raging Sea is een prima plaat die liefhebbers van psychedelische stoner en doom zeker zullen weten te waarderen.

Soms is het ietwat verwarrend, want de stem van bassist Hugo Zepah lijkt soms wat op die van Colin H. Van Eeckhout. Een compliment hoor, want een doorleefde stem past prima bij de snoeiharde riffs van de Fransen. Initieel dachten we, door die stem, het zoveelste doorslagje van Amenra te moeten ondergaan maar daar is gelukkig niets van aan.

De zes nummers die het trio, met verder drummer Tony Duvillard en gitarist Nico Fabre, aan ons presenteert neigen eerder richting bands als Acid King of Russian Circles. Heerlijke riffs en een ijzersterke en uitermate krachtige ritmesectie vormen de basis voor een potje headbangen. Het is een band die op festivals als Roadburn of Desertfest zeker niet zou misstaan.

De mastering door Marcus Lindberg (Cult Of Luna) maakt het album helemaal af. Sterke plaat.

BANDCAMPFACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More