Home ReviewsAlbum Reviews ZEER KLEINE SPEELDOOS – ZKS (Klankkast)

ZEER KLEINE SPEELDOOS – ZKS (Klankkast)

by Bart Verlent

Zeer Kleine Speeldoos is het nieuwe project van Aroma Di Amore leden Lo Meulen en Elvis Peeters, aangevuld met zangeres Luka Maria (dochter van Anton Walgrave). Nadat er een punt werd gezet achter Aroma Di Amore hadden Meulen en Peeters nog genoeg creativiteit en ideeën in hun hoofd om uit te werken in deze Zeer Kleine Speeldoos. Het trio is dan ook ineens de studio ingekropen om een debuutep in te blikken met producer Sam Pieter Janssens (And Then Came Fall, Clairval, DRIFTWOOD.) die ook meespeelde op deze ep en Geert Waegeman (ook regelmatig te horen op de Aroma Di Amore platen) op viool.

© Zeer Kleine Speeldoos

Toen we de vooruitgeschoven single Sneeuwman te horen kregen, die vooral ingezongen is door Luka Maria, herkenden we de absurde manier van schrijven van Elvis Peeters en ook de klank had wel iets van Aroma Di Amore, maar het klinkt erg eigentijds en fris. Maar in openingsnummer Je Ziet Me Niet worden we naar het verleden gekatapulteerd met een donkere wavesound en een lekker blaffende Peeters in topvorm. Ook in Hond wordt datzelfde wave-sfeertje behouden en geeft Luka Maria het nummer meer kleur met haar prachtige stem.

Uren is muzikaal het hoogtepunt van deze ep dankzij de duistere klanken die in dialoog gaan met de melancholische vioolklanken van Waegeman waarop Peeters zijn tekst ingetogen declameert en Luka af en toe deze song mooi aanvult. Het is echt zes minuten genieten van dit prachtnummer. Afsluiter Anders Niet is een mooi ingetogen pareltje dat helaas veel te kort is.

De geest van Aroma Di Amore dwaalt zeker nog door Zeer Kleine Speeldoos. Maar het geluid is veel rijker en warmer zodat we mogen spreken van een nieuw fris geluid.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More